PWO – För ökad träningslust

Har du också hört vännerna på gymmet tala om PWO och hur fantastiskt det är? Det är dags att ta reda på vad denna produkt kan göra för dig och din träning.

PWO är en förkortning för Pre Workout. Det är ett kosttillskott, och som framgår av namnet ska det tas före träningen, och det tas främst innan träning på gym. PWO har funnits länge men har på senaste tiden blivit mer och mer populärt. I denna artikel berätta vi mer om det trendiga kosttillskottet PWO och dess effekter, så att du vet om det är något för dig.

Vad innehåller PWO?

Ingredienserna i PWO varierar: de innehåller olika nyckelingredienser beroende på vilken effekt du önskar uppnå. PWO innehåller vanligtvis lite koffein för ökad energi samt aminosyran beta-alanin för minskad mjölksyra i musklerna, samt andra aminosyror (BCAA, till exempel Leucin, Isoleucin och Valin) som ökar fettförbränning och hjälper dig att bygga muskler. PWO innehåller även kreatin och vitaminer.

Olika PWOs innehåller förstås också olika smaktillsatser, så se till att välja en PWO som passar just din smak, för en mer njutningsfull upplevelse innan träningen.

Hur tar man PWO?

Som tidigare nämnt ska du ta PWO innan träningen. De verkningssamma ämnena i PWO absorberas snabbt, och cirka en halvtimme till en timme innan träningen är det lagom att ta preparatet. Tänk på att inte överdosera PWO, utan följ anvisningarna på förpackningen. Du bör inte heller ta preparatet under allt för lång tid, utan se till att göra uppehåll då och då.

Du kan inta PWO på många olika sätt. Produkten finns att köpa som tablett, pulver och som färdigblandad dryck. Eftersom det är viktigt att dricka mycket när man tränar rekommenderar vi att antingen köpa ett pulver som du blandar ut med vätska eller att köpa en färdigblandad dryck.

Vilken effekt ger PWO?

PWO ger dig först och främst en extra energiboost inför ditt träningspass. Det hjälper dig prestera ditt bästa under träningspasset, även om du går till gymmet under en tid på dagen då du har lite energi. En PWO kan även öppna blodflödet och gör att du kan prestera bättre på gymmet.

Både återförsäljare och de personliga tränarna på gymmet kan hjälpa dig välja den PWO som passar dig bäst, och ge dig instruktioner om hur ofta du bör ta det och hur mycket du bör ta.

Tveka inte att testa om PWO är något även för dig!